söndag 5 december 2010

Glöggfika

Elva goda vänner (och mitt lilla fadderbarn) kom och glöggfikade hos oss i går. Det blev ett trångt och mysigt mingel i köket innan alla kommit och vi satte oss till bords. Vi hade massor med olika glögger att välja på men för egen del orkade jag bara prova fyra stycken:

Dufvenkrooks ekologiska vinglögg
Äppelglögg, alkoholfri
Blossa 2007, havtorn och kanel
Blossa 2004, vinteräpple

Jag tycker att den ekologiska vinglöggen var jättegod med tydlig kardemummasmak men den alkoholfria äppelglöggen var faktiskt godast.

Lussebullarna som jag bakade för ett par veckor sedan gick åt som smör i solsken och kompisarna gillade även min knasiga knäck/kola/fudge. Jag bjöd också på ett par sorters tryffel vars recept jag inte tänker följa igen. Kesellan gör att tryffeln blir för syrlig och på tok för mjuk för min smak.

När alla var tillräckligt sockerstinna plockade vi fram paj och sallad. En god kontrast till allt det andra.

Jag minns inte att vi någonsin haft det så fint här hemma. Julstädat och julpyntat på lagom nivå. För mig handlar julpynt om fina och enkla blomsterarrangemang, levande ljus och lite elljusstakar. Inte så många tomtar med andra ord.

En jullykta piggade upp i mörkret på altanen



Det sötaste fadderbarnet i världen!


Jag fick lite tid med mitt fadderbarn som nu är så stor att han kan gå om han håller i sig i något. Hans favoritsysselsättning under glöggfikat var att välta ut burken med lock och sedan vänta på att någon skulle plocka i dem igen. Vi höll på en bra stund med den leken.

1 kommentar:

AnnaKK sa...

Vilken söt liten Tomte, ditt fadderbarn! :-)

Och vad mysigt det lät med en er glöggfest!

Här hade vi alltså gåsmiddag i lördags, och svaret på din fråga är att till de ugnssteka gässen serveras kokt potatis, brun sås smaksatt med bla steksky och det som varit inuti gässen under stekningen (äpplen och katrinplommon), kokta grönsaker, rödkål och röd vinbärsgelé. JÄTTEGOTT!!! :-)~