måndag 22 november 2010

Surt med surdegen

Jag fick en surdeg av en kompis för en dryg vecka sedan och jag matade den noga enligt anvisningarna. Det blev aldrig riktigt tid att baka ut den så stackaren fick stå i kylskåpet, negligerad.


Jag tog tag i utbakandet i går och nu när man kan vara efterklok så står det klart att det hade varit bäst att bara slänga den eländiga degen direkt. Rågbrödet blev stenhårt utanpå och halvdegigt inuti, oavsett hur länge limporna var i ugnen.

Jag hoppas att fåglarna kommer att visa bröder mer uppskattning.

2 kommentarer:

Marianne sa...

Jag har aldrig försökt mig på surdegar. Men brödet blir ju så himla gott, om man nu lyckats förståss.
Jag tror säkert att fåglarna gillar ditt bröd.

AnnaKK sa...

Det var ungefär så det slutade när jag också försökte mej på surdegsbak... :-/ Numera kör jag med vanligt jäst, och låter degarna jäsa länge och kallt i kylskåpet. Det blir bra!! :-) Men då är det ju inte surdegsbröd längre, förstås... Om man nu vill ha sånt, vilket man ju EGENTLIGEN vill... Men, men! <:-)