lördag 2 augusti 2008

Frestande blåbärspaj

När jag rotade runt i frysen inför det stora saftkokeriet förra helgen råkade jag plocka fram en massa blåbär i tron att det var svarta vinbär. Blåbären förvandlades till denna smaskiga paj vars recept hämtades här. Kombinationen blåbär, kokos och citron blev mycket lyckad. Jag fegade dock ur och skippade koriandern men slängde i lite farin i pajskalet istället. Jag vet inte riktigt hur mycket blåbär jag hade i (säkert mycket mer än vad som stod i receptet) men sambon påpekade vid provsmakningen att pajskalet borde gjorts tjockare för att matcha bären.

4 kommentarer:

Anonym sa...

*suck* En sån kunde jag också gjort om det inte varit för att skogen innehöll cirka 7 blåbär. Pyttesmå. Alltså ovanför huset där jag tittade. Men jag får väl gotta mig desto mer åt de kilon hallon jag plockat utanför [!] tomten.

Ms Garbo sa...

Här finns det blåbär, massor av blåbär, men de är små och anfrätta av värmeböljan. Inte toppkvalité alls.
Jag har inte tittat ute i skogen, där kan det nog vara bättre, där skuggar ju träden en smula...

..men blåbärspaj är larvigt gott.

Idag bakade jag bullar som jag hade blåbär i. Inte heller dumt!

:9

Marianne sa...

Ser mumsigt ut. Måste nog ut och se om det finns bär i skogen så det räcker till en paj. Hoppas det.

SqZ sa...

Det är bär som vi pappa plockade förra året. I år verkar det inte ha blivit några alls :-(