måndag 17 januari 2011

Gelésocker till pannacotta- nej tack!

I fredags hade vi några kompisar på besök och jag testade att göra lakritspannacotta enligt receptet som jag fick på Lakritsroten. Enligt receptet skulle jag använda gelésocker istället för gelatinblad och eftersom jag hade ett felköpt paket som stod övergivet i skåpet så lydde jag receptmakaren.

Hur gick det då?

Inte så jäkla bra. Lakritspulvret skulle försiktigt pudras ner i kastrullen med socker och grädde men hur försiktig jag än var så bildade pulvret stora klumpar. Jag gjorde en hyfsad räddningsauktion genom att hälla över guckan i en plasttillbringare och attackera med mixerstaven. Slutsmeten blev tyvärr inte alls så där slät och fin som jag får den med vanliga gelatinblad. Jag skyller allt på gelésockret som från och med nu är bannlyst från allt vad pannacotta heter.

2 kommentarer:

AnnaKK sa...

Ska jag göra pannacotta så får det nog vara av en färdig mix... <:-) För det verkar lite halvsvårt, minst sagt!?

Synd ändå att det inte ville lyckas - men nästa gång så! :-)

Marianne sa...

Det där lät inget vidare. Men du lyckas iaf få finfina amaryllisar.