onsdag 19 januari 2011

Färdigputtrat

Sambon orkade inte vänta tills grytorna puttrat klart så vi högg in på den högra. Då hade den kokat nästan 2,5 timmar. Köttet föll isär och det smakade jättegott.

Receptet är en variant av den gryta som denna tjej har gjort.

Jag slängde i det här:

1 kg märgpipa
2 stora morötter
2 gula lökar
1/2 solovitlök
ca 2 dl torkade kantareller
2 dl rödvin
en skvätt viltfond
rosmarin
timjan
lite socker
salt
svartpeppar


Den vänstra fick stå i en timme till och jag vet inte riktigt hur den blev. Jag var på tok för mätt för att orka smaka.

1 kommentar:

AnnaKK sa...

Man får ha lite tålamod med sånt där, men det brukar betala sej i slutänden! :-) Jag brukar ha älgstekar som tvådagarsprojekt, tillexempel. Dag ett bryner jag steken och låter den sen stek/koka i sky i gryta på spisen så länge som jag anser mej ha tid att passa den. En eller två timmar, så där - och detta gör jag på sena eftermiddagen eller kvällen. Sen får den stå kvar i grytan över natten, och sen in i kylskåpet. Och ett par timmar innan den ska ätas får den ha en ny omgång stekning/kokning på spisen - tills den är färdig. Har fått för mej att köttet blir mörare på detta vis - men eventuellt är det bara för att jag tycker att jag ska göra så mycket annat istället för att laga mat i massor av timmar i sträck. :-D