torsdag 25 november 2010

Kolan som blev fudge

Det gick inte så bra med chili-knäckmakeriet.

För det första så glömde jag bort att det var knäck jag skulle göra. Gick efter ett chokladkolerecept istället. Jag blandade i alla ingredienserna och lät det koka till kulprovet visade att det var klart. Då kom jag på mitt misstag. Tog en vild chansning och tippade i ytterligare sirap och när smeten fått koka lite till så tillsatte jag mörk choklad, cayennepeppar och hackad mandel.

Den heta smeten gjorde att chokladen grynade sig och eftersom jag kokat alltihop lite för länge var det jättebesvärligt att få ner eländet i knäckformarna.

Förutom att cayennepepparen blev något för framträdande så var det inget större fel på smaken. Konsistensen påminner dock om fudge. Jag gillar inte fudge. Känns mysko i munnen.

Jag ska ta med ett gäng av knäck-fudgen till jobbet. Annars stoppar sambon i sig allt själv och det är nog inte så bra för varken mage eller tänder.

2 kommentarer:

AnnaKK sa...

Men nästa gång kommer den att bli perfekt! Även en knäck måste få genomgå vissa utvecklingsstadier!? :-)

Jag tycker om fudge när den lyckas, men för det mesta blir den ju så där grynig för mej också - för att jag har för bråttom med att hiva i chokladen, eller vad det nu är som ställer till det... <:-)

Kan du inte plantera krokuslökarna i en kruka och driva upp dem inomhus till jul - precis som med hyacinter?? :-)

Marianne sa...

Man ska inte gå efter utseendet, det är smaken som gäller :o)