fredag 15 oktober 2010

Svampöversvämning

Vi har en stor frys i källaren som vi inte använder så mycket. Jag har mest slängt ner bär av olika slag. Det ligger massor med körsbärssaft där också som ingen rör. Hur som helst, jag rotade runt där för att se om jag kunde hitta några svampförpackningar från förra årets plockande- gissa om jag blev förvånad över den mängd med svamp från 2008 och 2009 som dök upp. Hur länge kan man spara svamp egentligen? Den är bara förvälld, inget fett så långt ögat når. Jag ska nog kolla upp recept på svampsoppa.

2 kommentarer:

Olga T sa...

Oj,oj! Har du så mycket svamp. Kanske ska du börja sälja? Det finns ju sådana som inte plockar....

Lilla B sa...

Om svampen bara är förvälld kan du förvara den nästan hur länge som helst. Jag fick en gång smaka på upptinade jordgubbar som var över 6 år gamla. Intet fel. 2 år gammal svamp i frysen kan betecknas som näst intill nyplockad!