Varför ska man märka grejerna som man lägger i frysen? Nog känner man igen vad som är i påsen?
Nej, det gör man inte.
I tisdags plockade jag fram ett oidentifierbart stycke kött som skulle tillagas idag. Vad sjutton kunde det vara? Jag gissade på fransyska men i morse när köttbiten tinat såg det mer ut som en gigantisk oxfilé. När fasiken köpte vi den? Det kändes lite väl lyxigt med oxfilé en vanlig onsdag men vi kunde inte frysa in den igen. Jag satt på jobbet och smidde välsmakande planer för hur vi skulle tillaga filén.
Det bidde ingen romatisk lyxmiddag för sambon har fått en släng av någon magsjukebacill och ligger i sovrummet och mår dåligt. Jag stekte ett par bitar och avnjöt dem med lättfräst fänkål och en gorgonzola. Inte så pjåkigt.
1 dag sedan


1 kommentar:
Vad snopet! Jag har så lite i köttväg i frysen eftersom jag inte är någon köttälskare så jag lär inte behöva vara med om samma sak som dig. Dock händer det ju både nu och då att man måste öppna en burk för att kolla vad som egentligen finns i den...
Hoppas att sambon frisknar till snabbt!
Skicka en kommentar