onsdag 19 augusti 2009

Laga kinamat

Om lite drygt en vecka så slutar jag mitt nuvarande jobb och börjar ett annat. För att "fira av" mig drog mina kollegor iväg mig till en hemlig aktivitet i eftermiddags. Jag var helt säker på att vi skulle dansa magdans (eller låta rulla mig i olja och tjära) men blev glatt överraskad när det visade sig att vi skulle få en snabbkurs i kinesisk matlagning. Vi blev uppdelade i grupper och gjorde många olika rätter. Naturligtvis valde jag att göra en rätt från Szechuan-provinsen (jag är tokig i stark mat). Det blev väldigt gott men roligast var ändå att göra dumplings och de andra små degknytena som jag redan glömt namnet på. Jag ska absolut testa att göra något eller några av rätterna hemma någon gång.


5 kommentarer:

Marianne sa...

Det där ser riktigt gott ut. Jag älskar Kina-mat. Så snälla, dela gärna med dig av lite recept framöver.
Och lycka nu till på nya jobbet.

Mian sa...

Ser smarrigt ut!
Dumplings har jag faktiskt aldrig ätit, men det verkar gott.

SqZ sa...

Marianne: Jag lovar :-)

Mian: Jag hade önskat lite mer sting i fyllningen men det kan man ju fixa själv.

AnnaKK sa...

Åh, vad kul - jag hade velat vara med!!! :-D På det glada 80-talet var man ute och åt på kinarestaurang allt som oftast, men när hände det senast??? Inte var det igår iallafall, och troligtvis så långt tillbaka som nångång i förra årtusendet... Och ytterst sällan att jag lagar nåt kines-inspirerat här hemma - fast det fick jag onekligen en stark lust till att göra nu när jag läste detta inlägg! :-)~

Ha en fin dag! :-)

Ingrid sa...

Vilka läckra matbilder, känner hur hungern slår till direkt..