lördag 6 december 2008

Marängmakeri

Det här med att göra franska maränger var mer omständigt än jag trott. Utvändigt blev de fantastiskt vackra men den där utlovade segheten fick jag inte riktigt till.

Så här gjorde vi:


Socker och äggvita omröres medans smeten värms upp genom vattenbad till ca 55 grader.



Vispa tills smeten har svalnat och börjat bli seg. Tillsätt smält choklad och vänd ner försiktigt.


Klicka ut den randiga smeten på en plåt.


Strö över hackade nötter och in i ugnen ca 35 min, 130 grader.


Voila!

5 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Oj oj vad gott maränger är en av mina favoritet. Kul att se något annant än lussebullar och pepparkakakor.
Hoppas att allt är bra med dig.
Många härliga hälsningar
Annika

Anonym sa...

Är det lika goda som de ser ut? :)

När jag jobbade extra på ett konditori så åt jag franska maränger ibland när det fanns, för de var ju så fruktansvärt goda (och ehrm.. söta). :D

SqZ sa...

annika: Om jag orkar blir det pepparkakspyssel ikväll. Jag kanske behöver en maräng som "styrkemumsbit" :-)

Heidi: De smakar bra men jag fick inte till den här segheten som ska karaktärisera franska maränger.

Marianne sa...

Jösses, det här var den högre skolan för mig. Du är jätteduktig.:o))

SqZ sa...

Marianne: Jag fick god hjälp av min kompis. Vi famlade oss fram i receptet tillsammans :-)