lördag 25 oktober 2008

Chili-skörd

Jag skulle gått och lagt mig för längesedan men istället fick jag för mig att skörda några chilifrukter.... ca 30 st sisådär :-)


Kanske kommer jag att följa rådet från lilla b och låta torka frukterna. Eller så lagar jag en djävulskt stark chilipasta. Vi får se, det finns fler chilfrukter kvar på plantorna om jag skulle ångra mig.

6 kommentarer:

Lilla B sa...

Så fina! Det räcker kanske till både chilipasta och till torkning, du har ju så många.

SqZ sa...

Har du något tips på hur man gör en chiliröra/pasta? Mina googlingsförsök har inte gett några vettiga förslag. Jag vill kunna spara röran ett par månader i alla fall.

Lilla B sa...

På Icas hemsida finns två recept. Ett på färsk chili och ett på torkad. Det här är på den torkade:
Ingredienser
20 g torkad chilifrukt (ev grovhackad)
ett par matskedar rapsolja
Chilipaste
Gör så här
1. Koka upp en halvliter vatten. Tillsätt torkad chilifrukt (ev grovhackad). Låt sjuda/småkoka i 1 timme.
2. Ta upp, låt rinna av och skär bort stjälkarna. Mixa med ett par matskedar rapsolja till en slät paste. Förvara i lufttät burk i kylen.

Verkar ju enkelt och bra.
Ska göra sån pasta själv nån gång.

Petra sa...

Mums vad goda de ser ut! Tänk att det blev en skörd - till slut! :-)

SqZ sa...

lilla b: Jag är förvånad över att det inte är någon vinäger eller liknande som ska tillsättas.

petra: Det var som en låååång graviditet :-)

Lilla B sa...

Ja, jag blev också förvånad över att det inte var något mera än chili, olja och vatten! Enkelt i allafall