
Kanske kommer jag att följa rådet från lilla b och låta torka frukterna. Eller så lagar jag en djävulskt stark chilipasta. Vi får se, det finns fler chilfrukter kvar på plantorna om jag skulle ångra mig.
Två skopor kattmani, en rejäl näve trädgårdspyssel, en gnutta dans, en släng bokoman, en skvätt matlagningsfreak samt en nypa övrigt. Det är jag. Och numera har jag lugg.

6 kommentarer:
Så fina! Det räcker kanske till både chilipasta och till torkning, du har ju så många.
Har du något tips på hur man gör en chiliröra/pasta? Mina googlingsförsök har inte gett några vettiga förslag. Jag vill kunna spara röran ett par månader i alla fall.
På Icas hemsida finns två recept. Ett på färsk chili och ett på torkad. Det här är på den torkade:
Ingredienser
20 g torkad chilifrukt (ev grovhackad)
ett par matskedar rapsolja
Chilipaste
Gör så här
1. Koka upp en halvliter vatten. Tillsätt torkad chilifrukt (ev grovhackad). Låt sjuda/småkoka i 1 timme.
2. Ta upp, låt rinna av och skär bort stjälkarna. Mixa med ett par matskedar rapsolja till en slät paste. Förvara i lufttät burk i kylen.
Verkar ju enkelt och bra.
Ska göra sån pasta själv nån gång.
Mums vad goda de ser ut! Tänk att det blev en skörd - till slut! :-)
lilla b: Jag är förvånad över att det inte är någon vinäger eller liknande som ska tillsättas.
petra: Det var som en låååång graviditet :-)
Ja, jag blev också förvånad över att det inte var något mera än chili, olja och vatten! Enkelt i allafall
Skicka en kommentar